Zomerserie: Deze zomer in Bunde

Van film tot fotografie en van snuisterijen tot muziek

Print
Van film tot fotografie en van snuisterijen tot muziek

Harmonie St. Agnes viert dit jaar haar eeuwfeest. Afbeelding: Richard Fieten

Bunde -

Bunde is een veelzijdig dorp waarin deze zomer diverse activiteiten te doen zijn. Hieronder volgt een selectie.

Film in het park

Elke zaterdagavond is in het Proosdijpark in Meerssen een openluchtfilm (alleen bij goed weer). Neem gerust zelf stoelen, dekens en een hapje of drankje mee. Gratis toegang voor iedereen, vrije bijdrage gewenst. Updates via Facebook. Zaterdag 3 augustus: Bonnie Scotland en zaterdag 10 augustus: Les Fabuleux Destin d’AméliePoulain.

Vers Werk

In het Erfgoedhuis in Meerssen is de tentoonstelling Vers Werk met werken van deelnemers uit diverse windstreken te zien. Tijdens de tentoonstelling worden beelden in keramiek, fotografie en schilderijen in verschillende technieken getoond. Openingstijden: maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 20.00 uur en op zondagen van 14.00 tot 16.00 uur.

Jaarmarkt Meerssen

Op zondag 1 september is het centrum van Meerssen weer het decor van de Jaarmarkt. Er is voor jong en oud een gevarieerd aanbod met een rommelmarkt, kramen met diverse waren, eetkramen en volop afwisselend entertainment. Er zijn meer dan 300 stands. In het centrum van Meerssen is voldoende parkeergelegenheid, het trein- en busstation ligt op loopafstand van de Markt. De markt duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren en entree zijn gratis.

Galaconcert Harmonie Sint Agnes

In de loods van Dolmans Landscaping, Pasweg 25 Bunde is op 28 september een galaconcert van de harmonie St. Agnes Bunde. Dit concert staat volledig in het teken van het 100-jarig bestaan van Harmonie en Slagwerkgroep Sint Agnes met de wereldpremière van een speciaal voor de jubilerende harmonie gecomponeerd muziekstuk. Tevens zijn er optredens van drie solisten: Martin Hurkens, Pascal Pittie en Daphne Ramakers.