Politie bevrijdt vermist meisje (17) uit kofferbak man

Print
Politie bevrijdt vermist meisje (17) uit kofferbak man

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Heel -

De politie heeft donderdagochtend vroeg in Heel een meisje bevrijd uit de kofferbak van een auto van een man die even daarvoor was opgepakt.

Het meisje is opgevangen door agenten en maakt het naar omstandigheden goed.

De politie kreeg rond 05.00 uur in de ochtend een melding van een verdachte auto die zonder verlichting rondreed bij de Heelderpeel in Heel. Agenten troffen de auto daarna aan op een parkeerplaats. Bij controle bleek dat de bestuurder, die in de auto lag te slapen, gezocht werd voor mishandeling en bedreiging. Daarop werd hij aangehouden en naar het bureau gebracht.

Omdat de 22-jarige verdachte uit Panheel bleef aandringen om wat spullen uit zijn auto te halen, namen agenten een kijkje. Bij een doorzoeking troffen ze het 17-jarige meisje in de kofferbak aan.

Ze bleek sinds enkele dagen als vermist te zijn opgegeven vanuit een instelling, waaruit ze zelf is vertrokken. Uit onderzoek blijkt dat ze niet gewond is. Het meisje is inmiddels teruggebracht naar de instelling. Om welke instelling het gaat, wil de politie niet zeggen

De verdachte zit nog vast en het onderzoek naar hem loopt nog.

Verstopt

In een reactie spreekt raadsman Jules Heemskerk van de verdachte de suggestie tegen dat de man het meisje „in de kofferbak heeft gegooid of haar de kofferbak in heeft gedwongen. Dat is zeker niet het geval. Het ligt wat genuanceerder.” De advocaat zegt dat het niet is uit te sluiten dat het meisje zich daar had verstopt. Meer wil Heemskerk niet kwijt over het voorval, gezien het lopende politie-onderzoek.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen