Bijeenkomst voor klasgenoten omgekomen Mirthe (15) uit Neer

Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Scholengemeenschap Sint Ursula organiseert op zeer korte termijn een bijeenkomst voor de klasgenoten van de omgekomen vijftienjarige Mirthe uit Neer.

Chantalle Donné

Dit heeft directeur Lucien Kester van Sint Ursula donderdagavond in een mail aan ouders en leerlingen laten weten: ‘Deze tragedie zal een enorme impact hebben op de klasgenoten van Mirthe. Uit de groepsapp van de klas van Mirthe is gebleken dat er op dit moment veel behoefte is aan een bijeenkomst op school. Daarom wordt voor deze leerlingen op zeer korte termijn een bijeenkomst georganiseerd met ondersteuning van medewerkers van school.’

Herdenking

Eerder zei Kester al tegen De Limburger dat het nadeel echter is dat nu iedereen met vakantie is. „Begin volgend schooljaar zullen we de herdenking grootser aanpakken.” Na de vakantie, aan het begin van het schooljaar wordt voor alle leerlingen van beide locaties (Horn en Heythuysen) een herdenking georganiseerd, schrijft Kester in de mail.

Lees ook: In een hechte gemeenschap als Neer komt de dood van de 15-jarige Mirthe extra hard aan

Speedbootdrama

Mirthe is dinsdagmiddag omgekomen bij een ongeluk tussen een speedboot en een rubberboot bij Zoutelande in Zeeland. Ze werd overvaren door een speedboot en overleed aan haar verwondingen.

De avondwake voor Mirthe vindt maandag om 19.00 uur in de Sint-Martinuskerk in Neer plaats.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal