Hel van Voerendaal op internationale toer

Print
Hel van Voerendaal op internationale toer

Het peloton tussen Colmont en Trintelen, tijdens een eerdere editie van de Hel van Voerendaal. Afbeelding: Rob Oostwegel

Voerendaal / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Winthagen / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys -

De Hel van Voerendaal vindt plaats op zondag 4 augustus, vanaf 13.00 uur, op een selectief parcours door de gemeenten Voerendaal en Gulpen-Wittem. De start is in Schin op Geul. In totaal strijden 150 coureurs om de overwinning.

De wedstrijd wordt internationaler van karakter. De ‘Hel’ is namelijk opgenomen in een nieuwe competitie waarvoor ongeveer tien wedstrijden in Nederland en België meetellen. Deze reeks, die onder de naam U23 Road Series verreden wordt, staat open voor renners uit de leeftijdscategorie 19-22 jarigen, de beloften derhalve. Algemeen wordt deze klasse de kweekvijver van het profpeloton genoemd. De ’Hel van Voerendaal’ is de enige koers in Limburg die meetelt voor deze competitie.

Scherprechters

Hellingen als de Bergseweg en Fromberg behoren tot de scherprechters. Het parcours heeft een lengte van ruim 18 kilometer en moet door de renners negen keer (circa 165 kilometer) worden afgelegd. De start is bij Résidence Valkenburg in Schin op Geul. Na een kort geneutraliseerd deel wordt het eigenlijke traject bereikt dat vanuit Ransdaal via Klimmen, Valkenburgerweg, Kunrade, Bergseweg, Ubachsberg en Fromberg weer naar Ransdaal voert. Finish is in de intussen gerenoveerde Ransdalerstraat. Het deelnemersveld is onderverdeeld in nationale selecties, districtsploegen en gesponsorde teams.