Oud-polsstokkampioen Servee Wijsen overleden

Print
Oud-polsstokkampioen Servee Wijsen overleden

Servee Wijsen tijdens een sprong in Amsterdam, 1964. Afbeelding: ANP

Spaubeek -

Voormalig polsstokkampioen Servee Wijsen is woensdag op 84-jarige leeftijd overleden. Wijsen was in 1960 de eerste Nederlandse atleet die de grens van vier meter bedwong.

1935-2019

Wijsen (geboren in 1935) groeide op in Maastricht, maar woonde al lange tijd in Spaubeek. Zijn grootste successen als atleet vierde hij in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Wijsen werd in die periode negen keer Nederlands kampioen bij de senioren. In 1960 was hij, tijdens een wedstrijd in het Franse Longwy, de eerste Nederlandse atleet die de grens van vier meter bedwong. De Limburger verbeterde zijn eigen nationaal record tien keer tot 4.50 meter in 1967. In die periode werd gesprongen met houten stokken.

In Limburg effende Wijsen het pad voor latere wereldkampioen (Helsinki, 2005) Rens Blom. Na zijn actieve carrière was Wijsen enige tijd bondscoach bij de Atletiekunie. Later begeleidde hij bij Atletiekvereniging Unitas in Sittard een aantal individuele atleten onder wie hoogspringster Sietske Noorman. De uitvaartdienst van Wijsen is komende dinsdag om 11.00 uur in de parochiekerk van Spaubeek.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen