Douane ziet geregeld kinderseksrobot voorbijkomen

Print
Douane ziet geregeld kinderseksrobot voorbijkomen

Uitsnede van een advertentie voor een ‘levensechte’ sekspop uit China.

De Nederlandse douane ziet gemiddeld tien keer per jaar een kinderseksrobot voorbijkomen, die in het buitenland is besteld en in ons land moet worden afgeleverd.

Dat meldt Brandpunt+. Het gaat om levensechte poppen, waarvan sommige kunnen praten en bewegen. De poppen zijn in Nederland niet verboden en worden dus niet tegengehouden. Het zou gaan om het topje van de ijsberg.

Anatomie

Grensbewakers zagen voor het eerst eentje in 2016. Sindsdien gaat naar schatting tien keer per jaar een kist met vergelijkbare waar erin door de scan. Het gaat om poppen die ‘levensecht’ uitzien. Ze kloppen anatomisch en zijn gemaakt van siliconen die aanvoelen als mensenhuid.

Schimmig

Volgens Brandpunt+ worden de poppen aangeboden op ‘schimmige Japanse en Chinese sites’, onder meer op het darkweb, waar ze 300 tot 3000 euro kosten. Maar ook op de grote webshop Alibaba zijn ze te vinden.

Aandacht

„We zijn bekend met dit verschijnsel en het heeft onze bijzondere aandacht”, zegt een woordvoerder van het Landelijk Parket tegen Brandpunt+. Het ministerie van Justitie en Veiligheid komt later met een reactie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen