Negende dialectbundel van The Flosser

Print
Negende dialectbundel van The Flosser

Het laatste en negende boek uit de serie van The Flosser is nu verkrijgbaar. Afbeelding: Ron Verhees

Linne -

Dialectschrijver Ron Verhees (64) uit Linne presenteert zijn negende bundel ‘De tied löpt door’ onder zijn synoniem The Flosser. Via gedichten, columns, verzen en raps verhaalt de bundel ongecensureerd over het dagelijkse leven.

Het is een gevarieerde bundel waarin de schrijver niet schuwt om op zijn tijd kritisch over de maatschappij te zijn. De symbolische coverfoto van de poort van een kerkhof die al gedeeltelijk gesloten is, is een knipoog naar de titel ‘De tied löpt door’. Naast het schrijven is Verhees actief als mantelzorger en in het onderwijs. Hij is betrokken bij de lokale omroep en maatschappelijke projecten waarvan Kledingbank Limburg de bekendste is. Zijn eerste dichtbundel ‘Ein diamant blief altied sjtraole’ schreef hij ter nagedachtenis aan zijn echtgenote die in december 2016 overleed. In de daarop volgende maanden volgden in rap tempo de vervolgbundels, waarvan nummer 9 vers van de pers is. De bundels zijn verkrijgbaar voor € 15 per stuk bij Drukkerij Schuren Breeweg Linne, Postkantoor Fa. Schlicher Markt Linne en Ron Verhees Bernhardstraat 12 Linne.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen