Negende dialectbundel van The Flosser

Print
Negende dialectbundel van The Flosser

Het laatste en negende boek uit de serie van The Flosser is nu verkrijgbaar. Afbeelding: Ron Verhees

Linne -

Dialectschrijver Ron Verhees (64) uit Linne presenteert zijn negende bundel ‘De tied löpt door’ onder zijn synoniem The Flosser. Via gedichten, columns, verzen en raps verhaalt de bundel ongecensureerd over het dagelijkse leven.

Het is een gevarieerde bundel waarin de schrijver niet schuwt om op zijn tijd kritisch over de maatschappij te zijn. De symbolische coverfoto van de poort van een kerkhof die al gedeeltelijk gesloten is, is een knipoog naar de titel ‘De tied löpt door’. Naast het schrijven is Verhees actief als mantelzorger en in het onderwijs. Hij is betrokken bij de lokale omroep en maatschappelijke projecten waarvan Kledingbank Limburg de bekendste is. Zijn eerste dichtbundel ‘Ein diamant blief altied sjtraole’ schreef hij ter nagedachtenis aan zijn echtgenote die in december 2016 overleed. In de daarop volgende maanden volgden in rap tempo de vervolgbundels, waarvan nummer 9 vers van de pers is. De bundels zijn verkrijgbaar voor € 15 per stuk bij Drukkerij Schuren Breeweg Linne, Postkantoor Fa. Schlicher Markt Linne en Ron Verhees Bernhardstraat 12 Linne.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen