Project met oude basisschool Castenray inspireert andere dorpen

Print
Project met oude basisschool Castenray inspireert andere dorpen

De voormalige basisschool in Vredepeel Afbeelding: Lé Giesen

Veulen / Vredepeel -

Het Castenrayse plan voor seniorenwoningen in het oude schoolgebouw krijgt mogelijk navolging in Veulen en Vredepeel. De dorpen bekijken of het plan te kopiëren valt voor hun kern.

De dorpsraden in beide kernen denken sinds 2014 al na over een nieuwe invulling van de school, maar wisten plannen niet rond te krijgen of een haalbaar plan te bedenken. Beide schoolgebouwen worden bewoond via een antikraakorganisatie.

Inspiratie

De plannen in Castenray zorgen echter voor nieuwe inspiratie. In Veulen is naar aanleiding daarvan een werkgroep opgericht die de (financiële) haalbaarheid voor de eigen kern onderzoekt. Ook wordt er gekeken naar de animo onder inwoners. De dorpsraad in Vredepeel heeft de Castenrayse collega’s eveneens naar de plannen gevraagd.

Geijsteren

Niet alleen Vredepeel en Veulen willen woningen in hun voormalige school. Ook in Geijsteren zijn er plannen voor woningen in het leegstaande schoolgebouw. Hier werd de school vorig jaar al voor een symbolisch bedrag van één euro aan de stichting Wooncomplex Geijsteren verkocht.

Residence

Het plan in Castenray voor woningen in de school werd dit jaar gerealiseerd onder de naam Residence De Stek. Naast vijf woningen voor ouderen is er ook een gemeenschappelijke ruimte gerealiseerd.