Spectaculaire roof op Braziliaans vliegveld: 750 kilo goud in drie minuten weg

Print
Spectaculaire roof op Braziliaans vliegveld: 750 kilo goud in drie minuten weg

Vliegveld Guarulhos. Afbeelding: Getty Images

In minder dan drie minuten tijd is op de vrachtafdeling van de drukste luchthaven van Brazilië, het vliegveld Guarulhos bij São Paulo, door acht overvallers circa 750 kilo goud geroofd.

Het goud met een waarde van bijna 30 miljoen euro stond op het punt naar Zürich of New York te worden gevlogen. Het is niet bekendgemaakt van wie het goud was.

De daders arriveerden in twee auto’s in de kleuren van de federale politie en ze waren gehuld in politie-uniformen. De voorafgaande avond hadden ze familie gegijzeld van de man die op de luchthaven belast was met het verzenden van de vracht. De expediteur was een van de twee werknemers op de plaats waar het goud voor transport lag, die de zwaar bewapende daders bij aankomst als eersten overmeesterden. Deze twee werknemers werden na afloop ook meegenomen als gijzelaars.

De daders zijn in het oosten van de metropool meerdere malen in andere auto’s overgestapt en hebben de gijzelaars vrijgelaten. De politie heeft inmiddels vijf auto’s gevonden, inclusief een bestelwagen en een ambulance waar gestolen goud in zou zijn vervoerd.

Braziliaanse media herinneren aan een roofoverval in maart vorig jaar op een luchthaven in dezelfde deelstaat, vliegveld Viracopos. Daar roofden vijf zwaar gewapende daders in zes minuten 5 miljoen dollar en mogelijk meer waardevolle spullen die met een Lufthansa-vliegtuig zouden worden vervoerd. Er zijn nog altijd geen arrestaties verricht in deze zaak.