Brandweer rukt uit voor natuurbrand op heuvel in Lomm

Print
Brandweer rukt uit voor natuurbrand op heuvel in Lomm

Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Lomm -

In Lomm is vrijdagmiddag brand ontstaan op een heuvel waar voornamelijk onkruid op groeit.

De brand brak uit op een perceel aan de Bosbergstraat, iets buiten het dorp. Vanwege de droogte, de wind, en de nabijheid van bosjes rukte de brandweer met groot materieel uit. Daarnaast was de locatie moeilijk toegankelijk omdat beide zijden van de dijk in brand stond.

Het vuur ontstond door nog onbekende oorzaak rond 15:00 uur en breidde zich snel uit tot over een lengte van zo’ 50 meter.

De brandweer kwam ter plaatse met zes spuitwagens en drie waterwagens. Rond 16:30 werd het sein brand meester gegeven. De brandweer was daarna wel nog enige tijd bezig met het natspuiten van het gebied om oplaaien van het vuur te voorkomen.

Brandweer rukt uit voor natuurbrand op heuvel in Lomm
Foto: Mara van den Oetelaar

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen