Stevige onweersbuien veroorzaken overlast en schade in Limburg

Print

Stormschade Prinsesselaan in Maastricht. Video: Track ‘88

/ Maastricht -

Pittige onweersbuien veroorzaken vrijdagmiddag schade en overlast in Limburg. Rond half vier bereikten de eerste buien het zuiden van de provincie.

Vooral Maastricht werd flink getroffen door flinke hagel- en onweersbuien. Op de A2 bij de Koning Willem-Alexandertunnel regende het korte tijd zo hard dat verkeer moest stoppen op de vluchtstrook, meldt Rijkswaterstaat. Bij de brandweer kwamen verschillende meldingen van wateroverlast en blikseminslagen binnen. Op meerdere plekken in de stad sneuvelden bomen.

Ook liepen enkele straten onder door de hevige regenval in korte tijd. Zo stond onder meer het tunneltje op de Sibemaweg blank.

Landgraaf

In Landgraaf ontstond brand in enkele coniferen nadat de bliksem was ingeslagen.

Ook verkeer op de A67 van Venlo naar Eindhoven had last van zware regenval. Er liggen ook omgewaaide bomen op de weg. Het treinverkeer tussen Weert en Eindhoven ligt ook stil door een boom op het spoor.

De buien trokken langzaam richting het noordwesten over de provincie, dus lang niet iedereen in Limburg merkte er iets van. Komende nacht en dagen is er meer kans op onweersbuien.

Bekijk hier de weersverwachting.

Stevige onweersbuien veroorzaken overlast en schade in Limburg
Foto: Jean-Pierre Geusens

Het KNMI waarschuwde voor flinke windstoten, hagel en lokaal veel regen. Volgens Rijkswaterstaat kunnen de wegen door de droogte van de afgelopen dagen verraderlijk glad worden door een regenbui.

Lees ook: Hitte wordt geleidelijk verdreven door forse regen- en onweersbuien

Bekijk hier alle weersverwachtingen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen