Actrice Imanuelle Grives maand langer vast voor drugshandel

Print
Actrice Imanuelle Grives maand langer vast voor drugshandel

Imanuelle Grives Afbeelding: ANP Kippa

Actrice Imanuelle Grives moet nog een maand in hechtenis blijven op verdenking van drugshandel. Dat heeft de raadkamer van Antwerpen vrijdag besloten, bevestigt een woordvoerder van het Belgische Openbaar Ministerie.

De raadkamer beslist slechts over de voorlopige hechtenis van Grives, niet over de vraag of ze wel of niet schuldig is. Grives (34) was zelf aanwezig bij de zaak vrijdag, maar bleef uit het zicht. De raadkamer handelt achter gesloten deuren.

Beroep

Grives overweegt in hoger beroep te gaan, zegt haar advocaat Koen Vaneecke. ,,Dat moeten we uiterlijk maandag vier uur beslissen.” Vaneecke wil verder geen toelichting geven op Grives’ verklaring voor het drugsbezit, namelijk dat ze zich wilde voorbereiden op een rol als drugsdealer. Justitie in België heeft daar nog geen enkele aanwijzing voor kunnen vinden, aldus een woordvoerder.

De Rotterdamse actrice, die voorlopig uit de serie Spangas is geschreven, werd zondag aangehouden op het Belgische festival Tomorrowland met meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine op zak. Ook op haar logeeradres werden drugs gevonden. Ze heeft verklaard dat ze drugs verkocht als voorbereiding op een nieuwe rol. Tot nu toe is echter nog geen producent, regisseur of scriptschrijver opgestaan die dat bevestigt. Zowel het management van Grives als haar advocaat Koen Vaneecke gaven tot nu toe geen toelichting.

Lees ook: Justitie: Voorbereiden op rol geen reden voor strafvermindering Imanuelle Grives na drugsvondst

De Belgische justitie ziet in het verweer van Imanuelle Grives geen reden voor strafvermindering. ,,De zaak wordt getoetst en verder nagekeken, maar dat is onmogelijk een verschoningsgrond op het verhandelen van drugs. Op geen enkele manier. Met de hoeveelheden die ze op zak had niet”, zei woordvoerder Stephanie Chomé van het Parket Antwerpen van het Belgische Openbaar Ministerie (OM) eerder tegen het AD.

Intensief

Toch nemen bekenden van Grives het voor haar op. Het duidelijkst daarin is schrijver Robert Vuijsje, die Grives leerde kennen bij de verfilming van Vuijsjes boek Alleen maar nette mensen. ,,Voor die film is ze met een diëtiste 15 kilo aangekomen en daarna weer afgevallen. Ze heeft ook voor een andere rol wekenlang als dakloze op straat geleefd. Ik ken niemand die zich zo intensief voorbereidt op een rol en ik kan me ook echt niets, helemaal niets voorstellen van Imanuelle als dealer”, zei Vuijsje, die echter ook niet wist voor welke rol ze nu ‘aan het oefenen’ was op Tomorrowland.

,,Enkele maanden geleden sprak ik haar nog, maar ze zegt niet steeds wat ze precies allemaal aan het doen is. Het kan zelfs zijn dat iemand nog maar rondloopt met een idee voor een rol voor haar en dat ze zich al voorbereidde. Ik geloofde haar verhaal in elk geval meteen.”

Overleden

Tomorrowland kwam vorig weekend ook negatief in het nieuws omdat een 27-jarige Indiër onwel was geworden op het dancefestival. Hij overleed later. De Belgische justitie bevestigde later dat hij is bezweken aan een overdosis drugs.

Woordvoerster Debby Wilmsen van Tomorrowland wil niets zeggen over de aanhouding van Grives en of die iets te maken heeft met de dood van de Indiër. ,,Dat is allemaal zaak van de politie.” Overigens werden er tijdens Tomorrowland in totaal 24 dealers aangehouden, onder wie tien Nederlanders.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen