Video: Noodweer richt ravage aan op Maastrichts festivalterrein

Print

Rave Atelier. Video: Facebook Wayne Siebenga

Maastricht / Itteren -

Het korte maar hevige noodweer van vrijdagnamiddag heeft een enorme ravage aangericht op het terrein van het dancefestival Rave Atelier in het Geusseltpark in Maastricht.

Het noodweer brak uit toen de organisatie de laatste hand legde aan de opbouwwerkzaamheden voor het event dat zaterdag om 13:00 uur van start gaat. Hekwerken en stellages vielen om en tenten en een volledige dj-booth waaiden weg door de hevige windvlagen. Grote hagelstenen boorden zicht door tentdoeken en sloegen deuken in apparatuur.

Gewond

„We hebben met z’n zessen aan een grote podiumtent gehangen om te voorkomen dat ook die zou wegwaaien”, vertelt mede-organisator Wayne Siebenga. Een aantal organisatoren liep lichte verwondingen op aan handen en benen. Eén medewerker liep een flinke snee op in zijn buik toen een hekwerk op hem terecht kwam. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis. „Die snee ziet er eigenlijk wel cool uit”, grapt Siebenga. „We zijn allemaal best wel bikkels.”

Hulp

De organisator geeft toe dat de schrik er goed in zat. Maar een paar uur later kan hij er alweer luchtig over doen. Zeker toen het terrein laat op de avond, tegen de verwachtingen in, alweer bijna opnieuw was opgebouwd. Een video die Siebenga maakte van het armageddon ging in no-time viraal op internet. „Daardoor zijn er opeens zoveel mensen spontaan naar het terrein gekomen om te helpen dat de klus alweer geklaard is.”

Lees ook: Stevige onweersbuien veroorzaken overlast en schade in Limburg

Het festival gaat zaterdag gewoon zoals gepland om 13:00 uur van start. „Er zit alleen een lek in het zwembad. Dat moeten we nog zien te plakken.”