Tourspel rit 20: ‘Dit is een mooie revanche op mijn vrienden’

Print
Tourspel rit 20: ‘Dit is een mooie revanche op mijn vrienden’

De ingekorte etappe op de voorlaatste dag van de Tour de France zorgde voor de dagzege van Daan Smeets (21). De Gelener kan hiermee revanche nemen op zijn vrienden.

„Heb ik gewonnen? Wat leuk zeg. Ik had het nog helemaal niet gezien.” Het is de reactie van de 21-jarige Daan Smeets uit Geleen. Hij was zaterdag de dagwinnaar in het Tourspel van De Limburger. ,,Ik speel al een paar jaar mee bij jullie, maar ik heb nog nooit eerder iets gewonnen. Meestal valt de helft van mijn ploeg op de grond en heb ik geen team meer over”, zegt hij lachend.

Dat was dit jaar niet het geval, ondanks dat hij tot de voorlaatste dag moest wachten op zijn overwinning. Smeets speelt als abonnee met drie lijsten mee. ,,Ik heb een sprintersploeg, een ploeg met jongens die in de bergen goed zijn en klassementsrenners. Ik kies altijd renners waar ik een goed gevoel bij heb en die ik bij elkaar kan zetten.”

De Gelener is een echte wielerliefhebber, maar pakte nog nooit een zege en noemt het nu ook een klein beetje geluk hebben. ,,Nou ja, ik weet wel wat ik doe. Ik speel mee in meer tourpools en steek er best wel wat tijd in om de juiste ploegen samen te stellen. Ik heb uiteraard geen glazen bol, maar weet wel wat ik aan het doen ben. Ik volg veel wielrennen en doe mijn best om alles een beetje bij te houden.”

Dat Egan Bernal de Tour de France won, daar was hij blij mee. ,,Ik had hem getipt als winnaar in meerdere pools. Daar ben ik overigens nog niet in de prijzen gevallen.” Smeets heeft ook met zijn vrienden een tourpool. ,,Daar sta ik hopeloos onderaan. Zij weten het blijkbaar beter dan ik, maar dit is wel een mooie revanche naar ze toe”, zegt hij met een lach. Wat hij met zijn gewonnen geldbedrag gaat doen? ,,Ik heb nog geen flauw idee, maar ik ben student dus dan kun je elke cent wel goed gebruiken.”