Minuut stilte voor Mirthe tijdens Dorpsfeesten Neer

Zaterdagavond was het gezellig druk op de Dorpsfeesten in Neer. © René Corten

Neer stond afgelopen weekend tijdens de Dorpsfeesten even stil bij de plotselinge dood van de 15-jarige Mirthe.

Gertie Driessen

Voorzitter Thei Allars van het organiserende comité van de Dorpsfeesten memoreerde in zijn openingswoord zaterdagavond kort aan de vijftienjarige dorpsgenote Mirthe, die dinsdag omkwam bij een noodlottig ongeval in Zoutelande. Het meisje, dat met haar familie in een rubberboot zat, werd overvaren door een speedboot. Na het ongeluk werd een 33-jarige man aangehouden.

Lees ook: In een hechte gemeenschap als Neer komt de dood van de 15-jarige Mirthe extra hard aan

Allars sprak condoleances uit aan de familie en vroeg het publiek om een minuut stilte. „Indrukwekkend”, laat de voorzitter achteraf weten. „Je kon een speld horen vallen. Iedereen leeft mee. Maar wat kun je meer doen? Het leven gaat door.”

Lees ook: Verhoogd risico op ongevallen op het water: ‘Over veiligheid op water, leer je niet op school’

Zo ook de Dorpsfeesten, de 37e editie alweer, die zaterdagavond en zondag nog de hele dag plaatsvonden. Met veel muzikale optredens en een grote sfeermarkt. Af en toe viel er wat regen uit de lucht, maar Allars klaagt niet. „Met die hitte van afgelopen dagen zou iedereen op het strand hebben gelegen.”

Lees ook: Bijeenkomst voor klasgenoten omgekomen Mirthe (15) uit Neer

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal