Zomerfestival op kasteel Montfort met ridders, roofvogels en muziek

Print
Zomerfestival op kasteel Montfort met ridders, roofvogels en muziek

Op het slotplein worden roofvogelshows verzorgd. Afbeelding: Kasteel Montfort

Montfort -

Kasteel Montfort is op zondag 4 augustus het decor voor het zomerfestival. De kasteelpoort opent om 11.00 uur voor een gevarieerd programma voor jong en oud.

Naast bezichtiging van het kasteel, al dan niet onder begeleiding van een van de kasteelgidsen, zijn de ridders van de Vereniging voor Levende Geschiedenis Limburg te gast. Zij hebben hun tentenkamp opgeslagen op het noordtalud. Daar laten ze bezoekers zien hoe het leven in de middeleeuwen was.

In de noordkelder van het kasteel zijn roofvogels te bezichtigen, waarmee ook enkele shows op het slotplein worden gevlogen. Op dit plein zijn ook optredens van professor Bombasticus, een middeleeuwse alchemist, die samen met de kinderen proefjes doet en op zoek gaat naar een elixer voor het eeuwige leven. Vanaf de eeuwenoude waterput starten rondleidingen, terwijl in het jachtslot een bloemist aan het werk is. In de middeleeuwse kelders kunnen kinderen deelnemen aan oudhollandse spellen of knutselen.

Op het panoramaterras, waar bezoekers terechtkunnen voor een hapje en een drankje, klinkt ook muziek van Kai en Aimee. Belangstellenden kunnen tijdens het zomerfestival ook deelnemen aan demonstraties Zumba en genieten van de kasteelwijn, waarvan de wijnranken in de kasteeltuin staan.

Het zomerfestival op kasteel Montfort aan de Huysdijk 4 duurt van 11.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →