Koormuziek uit Maarn klinkt in Meerssen en Wittem

Print
Koormuziek uit Maarn klinkt in Meerssen en Wittem

Koor Oriolus uit Maarn, te gast in Zuid-Limburg. Afbeelding: Cees Keur

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen -

Koor Oriolus uit Maarn verzorgt twee concerten op donderdag 15 augustus. Vanaf 14.00 uur is het koor te gast in de Basiliek in Meerssen en donderdagavond geeft het koor vanaf 20.00 uur een concert in het klooster van Wittem.

Het afwisselende programma dat Oriolus ten gehore brengt is geheel a capella en bevat oude en nieuwe muziek van Bruckner, Beethoven, maar ook Taizé en spirituals. Het concert staat onder leiding van dirigent en musicus André van Vliet.

Donderdagavond 20.00 uur is Oriolus te beluisteren in het klooster van Wittem met een uitgebreider programma van Mendelssohn en Bruckner. Hele oude – en nieuwe muziek (van 1600 tot 2019), Psalmteksten en Spirituals. Ook is er ruimte voor samenzang. Al deze koorwerken worden opgeluisterd door orgelsoli van Thomas van der Luit.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen