Geen verdere explosieven aangetroffen plofkraak binnenstad Venlo: bewoners naar huis

Print
Geen verdere explosieven aangetroffen plofkraak binnenstad Venlo: bewoners naar huis

De ravage is enorm. Afbeelding: MHL

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft geen verdere explosieven meer gevonden bij de pinautomaten van de ABN AMRO, waar zondagnacht een plofkraak heeft plaatsgevonden.

Dat meldt de politie.

Lees ook: Omwonenden hevig geschrokken: ‘Het hele gebouw trilde’

Het onderzoek is overgedragen aan het team Forensische Opsporing van de politie. Ongeveer tachtig woningen in de directe omgeving werden ontruimd en gasten van het nabij gelegen hotel American moesten het pand verlaten. De bewoners kunnen inmiddels weer terug naar hun woning, meldt de politie. De opruimwerkzaamheden zijn gestart en exacte schade aan de appartementen en omgeving wordt nog in kaart gebracht.

Lees ook: 80 woningen en hotel ontruimd na plofkraak in centrum Venlo

Luide knal

Rond de klok van half vier kregen hulpdiensten een melding van een luide knal bij de pinautomaten aan de Keulse Poort. Getuigen zagen vermoedelijk een scooter met verdachten wegvluchten. De politie is op zoek naar de daders.

De EOD deed vroeg in de ochtend onderzoek bij het gebouw. De omgeving werd afgezet. Ook werd in verband met de veiligheid de elektriciteit bij een aantal woningen afgesloten.

De ravage is enorm. Ook museum van Bommel van Dam is getroffen door de plofkraak. Enkele ruiten zijn gesneuveld en het glas lag verspreid over straat.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee