Rubriek: Vier de zomer in Midden-Limburg

Plek 16: voor natuurliefhebbers en citytrippers

Print
Plek 16: voor natuurliefhebbers en citytrippers

Jules en Dionne in hun B&B in Horn. Afbeelding: Judith van Bilsen

Horn / Beegden -

Je hoeft niet eens binnen te zijn geweest bij Jules en Dionne om te snappen waarom ze op de Kemp in Horn een bed & breakfast met de naam Plek 16 zijn gestart. Recht voor hun deur grazen de koeien in de wei en heb je een weids uitzicht over de Kemp. De woonkamer die ter beschikking staat van de gasten kijkt hier dan ook recht op uit. Verrassend genoeg heeft het stel dit huis niet gekocht met de intentie een bed & breakfast te beginnen.

„Wij waren op zoek naar een mooie woning voor ons tweetjes. Het liefst centraal in Horn, omdat ik uit Beegden kom en Dionne uit Buggenum. Er mocht gerust wat werk aan zijn, want we vinden het leuk om het helemaal naar onze zin te maken”, legt Jules uit. „Ik heb wel de nodige bouwervaring, dus ik ben de handjes en Dionne is interieurontwerper, dus zij is de brains!” lacht hij. In eerste instantie start het stel met het verbouwen van hun eigen woongedeelte. Wat ze met de andere ruimtes gaan doen, daar hebben ze dan nog geen idee over.

Inspiratie op vakantie

Een vakantie op het Spaanse eiland Ibiza geeft hen de inspiratie voor wat later Plek 16 wordt. „We bleven slapen in een AirBnB dat werd gerund door een Nederlands stel. Dat was echt heerlijk! Die mensen waren zo gastvrij en enthousiast over ‘hun’ eiland. Dat was de eerste keer dat het idee om een bed & breakfast te starten in ons opkwam”, blikt Jules terug. Op een terrasje, nog steeds op Ibiza, maken ze de eerste schetsen. Eenmaal thuis blijven de plannen echter in de ijskast liggen. Een jaar lang bestaat het idee van een bed & breakfast alleen in hun hoofden. Dan besluiten ze het er toch op te wagen en een vergunningaanvraag te doen. Na een jaar noeste arbeid, opende het stel afgelopen april de deuren van Plek 16.

Spontaan open

Dionne lacht: „Jules had ineens besloten om de website online te zetten, maar dat wist ik niet, omdat ik op mijn werk was. Toen we direct op die dag een boeking binnen kregen, wist ik niet wat me overkwam!” Vanaf dat moment zit Plek 16 ieder weekend volgeboekt. Een officiële opening is er nooit geweest. „Toen we de website online hadden gezet, kwam er snel genoeg een boeking binnen voor diezelfde avond. Ik twijfelde, want we waren helemaal niet voorbereid. Maar Jules kwam direct in actie: poetsen, boodschappen doen enzovoort. ‘s Avonds hebben we wel geproost met een glas prosecco samen met onze eerste gasten en uiteraard hadden we Limburgse vlaai voor hen”, vertelt Dionne.

Citytrippers

Niet alleen het mooie uitzicht en de natuur brengt gasten naar Plek 16. „We krijgen ook jonge mensen die Roermond willen bezoeken. Laatst was er een stel die alle steden van Maastricht tot Venlo hebben gedaan.” Ook kun je fietsen, mountainbikes en supboards huren. En Jules gaat met alle liefde mee als bevlogen gids. „Ik ben een echt buitenmens en ik ken alle paadjes en mooie routes hier in de buurt! Het is echt te gek om dat met mensen te kunnen delen”, bevestigt hij.

Meer informatie vind je op de website: https://bb-plek-16-bed-and-breakfast.business.site/

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen