Tourspel rit 21: ‘Vrijdagnacht voor de Tour zat ik nog met mijn lijsten’

Print
Tourspel rit 21: ‘Vrijdagnacht voor de Tour zat ik nog met mijn lijsten’

Afbeelding: De Limburger

Richard van der Coelen uit Bunde mocht zich zondagavond de laatste dagwinnaar van het Tourspel van De Limburger noemen. Samen met veertien anderen haalde hij 186 punten, maar was hij na loting de gelukkige.

,,Ik zag de uitslag van het spel toevallig net een minuut geleden”, vertelt Van der Coelen. ,,Ik speel met meerdere teams bij jullie mee. Dus het kwam als een grote verrassing.” Ook voelde de overwinning voor Van der Coelen een beetje als gerechtigheid. Een paar dagen eerder had hij ook genoeg punten voor de overwinning, maar werd toen uitgeloot en nipt vierde. ,,Dat was wel jammer. Toen viel ik net buiten de prijzen. Dus dat het nu wel is gelukt, vind ik heel erg leuk.”

Van der Coelen is een echte sportliefhebber en speelt niet alleen bij het Tourspel mee, ook bij het F1-spel van De Limburger is hij vaste klant. ,,Daar ben ik al vaker in de prijzen gevallen. Zelfs heb ik een keer het algemeen klassement gewonnen. Ik vind het leuk om aan spelletjes mee doen en bij de Tour mag je als abonnee met drie lijsten meespelen.”

De inwoner van Bunde steekt veel tijd en energie in het samenstellen van zijn ploegen. ,,Ik doe dat op grond van alle informatie die ik gedurende het seizoen verzamel en de tips die jullie geven”, vertelt hij. ,,Het kost wat tijd om het goed te doen. Zo zat ik vrijdagnacht voor de Tour begon nog in het holst van de nacht mijn teams. Je moet er iets voor over hebben”, lacht hij. ,,Maar het blijft gokken.”

Toch legde het nachtwerk hem geen windeieren. ,,Meedoen aan het Tourspel maakt de Tour de France nog leuker om te volgen. Het zorgt voor een extra wedstrijd element. Je let toch extra op de renners die je invult.” Van der Coelen vindt winnaar Egan Bernal de terechte winnaar van de Tour van 2019. ,,Hij was de beste renner, dus het is verdiend. En ik vind het ook super knap van Steven Kruijswijk dat hij derde is geworden.” Wat hij van zijn gewonnen geldbedrag gaat doen, weet hij nog niet. ,,Phoe, daar heb ik nog niet over nagedacht, misschien een etentje. Deze overwinning is in elk geval een leuke afsluiter van de Tour de France.”