Helft van duo Supermaan doet mee aan Ironman

Print
Helft van duo Supermaan doet mee aan Ironman

Mathon van Eijsden met Glenn Wijntjens tijdens de Ironman Maastricht vorig jaar. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Glenn Wijntjens, de rolstoeler van het duo Supermaan, verschijnt aan de start van de Night Run, die het begin van het Ironman weekend in Maastricht markeert.

Wijntjes, die lijdt aan een spierziekte en in een rolstoel zit, wordt vrijdagavond op de 5 kilometer lange route vanaf de Kesselskade begeleid door zijn vrouw Anne. Hij baarde vorig jaar opzien door samen met zijn maatje Mathon van Eijsden de grote triatlon van Maastricht te volbrengen.

De editie is dit jaar korter dan voorgaande jaren, en begint later. Zondagmiddag 4 augustus om 13.15 uur gaan circa 1400 atleten, mannen en vrouwen, van start met 1500 meter zwemmen. Daarna volgt 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

Aan de kortere ‘sprint’ versie op zaterdag; 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en 4 kilometer hardlopen, kunnen jongeren vanaf 14 jaar meedoen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →