Brochure geeft overzicht van de bevrijdingsactiviteiten in Zuid-Limburg

Print
Brochure geeft overzicht van de bevrijdingsactiviteiten in Zuid-Limburg

Bevrijding van Nederland door geallieerden. Afbeelding: ANP

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten -

Om de bevrijding van het Duitse naziregime op 12 september 1944 te herdenken heeft Visit Zuid-Limburg een brochure ontwikkeld met foto’s en verhalen over de bevrijding van Zuid-Limburg en de mooiste activiteiten om de bevrijding te vieren. De brochure wordt eind juli verspreid met een oplage van 13.250 stuks.

In 2019 is het 75 jaar geleden dat Zuid-Limburg werd bevrijd van het Duitse naziregime. De bevrijding begon op 12 september 1944 toen geallieerde troepen het Mesch (gemeente Eijsden-Margraten) binnentrokken. Alle gemeenten in Zuid-Limburg staan stil bij het 75 jarig bevrijdingsjubileum. Dit doen zij door te herdenken, te vieren en te verbinden. Zo zijn er speciale bevrijdingsroutes ontwikkeld en worden er historische stoeten, lezingen, concerten en rondleidingen georganiseerd.

In de bevrijdingsbrochure is een overzicht opgenomen van de vele georganiseerde activiteiten en bezienswaardigheden per Zuid-Limburgse gemeente en hoe men online meer informatie kan vinden. In de brochure kan middels een plattegrond en tijdlijn de bevrijding worden gevolgd.

Meer informatie over de 75 jaar bevrijdingsbrochure- en activiteiten via www.visitzuidlimburg.nl/bevrijding.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →