Schutterij Sint Maternus verwelkomt 16 schutterijen op bondsschuttersfeest in Wijlre

Print
Schutterij Sint Maternus verwelkomt 16 schutterijen op bondsschuttersfeest in Wijlre

Schutterij St. Maternus. Afbeelding: Eigen foto

Wijlre -

Schutterij St. Maternus Wijlre houdt in het weekend van 9 tot en met 11 augustus het 253ste bondsschuttersfeest van de RK Zuid-Limburgse Schuttersbond (RKZLSB). Naast de 16 deelnemende schutterijen treedt een tweetal gastverenigingen uit Gulpen en het Belgische Voeren aan.

Vrijdag 9 augustus wordt om 19.30 uur afgetrapt met het Sjötterskienen. Vervolgens wordt op zaterdag 10 augustus het erekruis schieten van de RKZLSB gehouden. ‘s Avonds wordt de feesttent omgedoopt tot muziektempel. De muziek wordt verzorgd door de formatie Blizzert. Deze band zorgt voor een interactieve avond. Via een speciale Blizzert-app kunnen bezoekers een verzoekje naar het podium zenden. De tent gaat open om 19.30 uur. Kaarten in de voorverkoop kosten 7,50 euro en aan de avondkassa 8,50 euro. Voorverkoopadressen zijn Spar Willems-Wijlre en Café Hazen-Wijnen.

Het hoogtepunt van het feestweekend van Schutterij St. Maternus is het 253ste bondsschuttersfeest op zondag 11 augustus. Op de feestweide start om 12.30 uur de presentatie van alle deelnemende schutterijen van de R.K. Zuid Limburgse Schuttersbond. Om 14.30 uur is de officiële opening van het schuttersfeest, waarna de optocht met defilé door de straten van Wijlre trekt. Verder zijn er tal van wedstrijden op en rond het feestterrein, zoals exercitiewedstrijden, muziekwedstrijden en solistenwedstrijden. Om 15.45 uur starten de schietwedstrijden.

Vanaf 17.00 uur is er een optreden van de formatie Wahnsinn. De entree tot de feestweide aan de Dikkebuiksweg is gratis.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →