Vrachtwagenchauffeur komt om bij ongeluk op A67 bij Asten

Print
Vrachtwagenchauffeur komt om bij ongeluk op A67 bij Asten

Afbeelding: ED/Bert Jansen

Bij een ongeluk op de A67 bij Asten is maandag een vrachtwagenchauffeur overleden. Twee anderen raakten gewond. In totaal waren er drie vrachtwagens bij het ongeluk betrokken.

De weg van Venlo naar Eindhoven was volledig dicht, omdat een vrachtwagen gevaarlijke stoffen vervoerde. Eén rijstrook werd rond 16.25 uur vrijgegeven, de rest volgde iets na 21.00 uur. Langs de plek van het ongeval werden na het ongeval anti-kijkschermen geplaatst. De identiteit van de overledene is nog niet bekend.

Bij het ongeluk waren in totaal drie vrachtwagens betrokken, waarvan er twee flink beschadigd zijn. De overleden chauffeur zat bekneld in zijn vrachtwagen. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar konden de man niet meer redden. Wel boden zij hulp aan de andere twee gewonden die bij het ongeluk vielen.

Gevaarlijke stoffen

Een van de betrokken vrachtwagen lekte een gevaarlijke stof. Voor de zekerheid bleef de brandweer daarom met twee blusvoertuigen en een hulpverleningsvoertuig in de buurt. De container met gevaarlijke stoffen werd rond 19.00 uur overgeladen. Daarna volgden herstelwerkzaamheden.

In beide rijrichtingen ontstond file.

Vrachtwagenchauffeur komt om bij ongeluk op A67 bij Asten
Foto: ED/Bert Jansen