Nieuw eventingevenement op Equestrian Centre de Peelbergen

Print
Nieuw eventingevenement op Equestrian Centre de Peelbergen

Benoit Petillion in actie tijdens een eventingwedstrijd. Afbeelding: OdD Fotografie

Kronenberg -

In de evenementenkalender van Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg is ruimte gemaakt voor een nieuw evenement van niveau. Van 8 tot en met 11 augustus vindt hier de eerste editie van Dutch Open Eventing Masters plaats, een 4-sterren evenement met deelname van eventingruiters uit de hele wereld.

De 4-sterren status geeft de moeilijkheidsgraad aan van de verschillende onderdelen waaruit wedstrijd bestaat en de faciliteiten van de locatie. Eventing bestaat namelijk uit de onderdelen dressuur, cross country en springen. De bosrijke omgeving van de Peelbergen leent zich uitstekend voor eventing. De gerenommeerde cross parcoursbouwer Gert Boonzaaijer zorgt voor het samenstellen van het parcours. Samen met Renswoude Horse Trials, een 4-sterren evenement in juni, maakt de Dutch Open Eventing Masters deel uit van de Global Eventing Tour. De drie hoogst geplaatste deelnemers voor deze twee wedstrijden maken kans op een extra geldprijs. Naast de wedstrijdonderdelen heeft de organisatie gezorgd voor demonstraties van verschillende paardensportdisciplines en zijn er speciaal activiteiten voor kinderen. In het strodorp bieden (hippische) bedrijven hun producten aan. Op termijn wil Dutch Open Eventing Masters uitgroeien tot een 5-sterren evenement. Informatie en kaarten via: www.dutchopeneventing.com

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →