Honkballer Loek van Mil (34) plotseling overleden

Print
Honkballer Loek van Mil (34) plotseling overleden

Loek van Mil (rechts op de foto) in actie voor oranje. Afbeelding: EPA

Honkballer Loek van Mil is zondag plotseling op 34-jarige leeftijd overleden. De Brabantse pitcher van Neptunus had net vorige week zijn afscheid als sporter aangekondigd.

Van Mil kwam vorig jaar in het nieuws toen hij in Australië als werper van Brisbane Bandits in kritieke toestand in een ziekenhuis in Canberra werd opgenomen. Hij had toen ernstig hoofdletsel opgelopen bij een wandelongeluk.

De honkbalbond geeft op verzoek van de familie geen nadere toelichting over de precieze omstandigheden rond zijn dood, meldde technisch directeur Tjerk Smeets. Van Mil kondigde vorige week zijn afscheid als honkballer aan. Hij voelde zich niet fit genoeg meer voor topsport.

Succesvol

Van Mil kende een lange en succesvolle carrière waarin hij in de Nederlandse hoofdklasse uitkwam voor HCAW en Curaçao Neptunus. De werper speelde als prof in Amerika voor onder meer de Minnesota Twins en de Los Angeles Angels en in Japan voor Tohoku Rakuten Golden Eagles.

Hij maakte sinds 2007 deel uit van de nationale selectie voor grote toernooien als het WK in 2007, de World Baseball Classic in 2013 en 2017. In 2016 maakte hij deel uit van de ploeg die het EK in eigen land won. Van Mil, een opvallende verschijning vanwege zijn lengte van 2,16 meter, stond onder contract bij de Rotterdamse club Neptunus.

‘De KNBSB is Van Mil zeer dankbaar voor wat hij in zijn loopbaan voor het Nederlands honkbal betekend heeft en wenst de nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies’, meldt de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond in een bericht op de website.