Fataal ongeluk waarbij Mirthe (15) uit Neer omkwam: man in speedboot had gedronken

© HV Zeeland/PZC

De 33-jarige bestuurder uit Koudekerke die vorige week dinsdag in Zeeland bij een fataal ongeluk met de speedboot op een rubberbootje botste, had gedronken. Dat meldt het Functioneel Parket. Bij het ongeval kwam de 15-jarige Mirthe uit Neer om het leven.

Rik van Hulst

Sinds donderdag is de man weer op vrij voeten, maar hij blijft verdacht van ‘het aanvaren van een vaartuig met de dood tot gevolg’, zo meldt een Parketwoordvoerder. Het onderzoek is in volle gang. Of er verdere regels zijn overtreden, bijvoorbeeld of de speedboot daar mocht varen en zich in een zogeheten ‘snelvaargebied’ begaf, kon justitie nog niet zeggen.

Lees ook: Verhoogd risico op ongevallen op het water: ‘Over veiligheid op water, leer je niet op school’

Uit de blaastest bleek volgens het openbaar ministerie (OM) dat de bestuurder 225 ugl blies, waar 220 ugl is toegestaan. Dat komt neer op zo’n drie à vier glazen bier. Op de site van de politie wordt daarover geschreven: ‘U reageert daardoor een halve seconde langzamer’. „Het gaat niet om een enorme hoeveelheid alcohol. Daarbij wordt er nog bloedonderzoek gedaan”, nuanceert de woordvoerder.

Lees ook: In een hechte gemeenschap als Neer komt de dood van de 15-jarige Mirthe extra hard aan

Het overlijden van de 15-jarige Mirthe is in haar woonplaats Neer hard aangekomen. Tijdens de Dorpsfeesten afgelopen weekend werd stilgestaan bij haar dood. Maandagavond om zeven uur wordt in de Sint-Martinuskerk een avondwake gehouden. De school waarop het meisje zat organiseert op binnenkort een bijeenkomst voor haar klasgenoten. Het meisje wordt in besloten kring gecremeerd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal