Fataal ongeluk waarbij Mirthe (15) uit Neer omkwam: man in speedboot had gedronken

Print
Fataal ongeluk waarbij Mirthe (15) uit Neer omkwam: man in speedboot had gedronken

Afbeelding: HV Zeeland/PZC

Neer -

De 33-jarige bestuurder uit Koudekerke die vorige week dinsdag in Zeeland bij een fataal ongeluk met de speedboot op een rubberbootje botste, had gedronken. Dat meldt het Functioneel Parket. Bij het ongeval kwam de 15-jarige Mirthe uit Neer om het leven.

Sinds donderdag is de man weer op vrij voeten, maar hij blijft verdacht van ‘het aanvaren van een vaartuig met de dood tot gevolg’, zo meldt een Parketwoordvoerder. Het onderzoek is in volle gang. Of er verdere regels zijn overtreden, bijvoorbeeld of de speedboot daar mocht varen en zich in een zogeheten ‘snelvaargebied’ begaf, kon justitie nog niet zeggen.

Lees ook: Verhoogd risico op ongevallen op het water: ‘Over veiligheid op water, leer je niet op school’

Uit de blaastest bleek volgens het openbaar ministerie (OM) dat de bestuurder 225 ugl blies, waar 220 ugl is toegestaan. Dat komt neer op zo’n drie à vier glazen bier. Op de site van de politie wordt daarover geschreven: ‘U reageert daardoor een halve seconde langzamer’. „Het gaat niet om een enorme hoeveelheid alcohol. Daarbij wordt er nog bloedonderzoek gedaan”, nuanceert de woordvoerder.

Lees ook: In een hechte gemeenschap als Neer komt de dood van de 15-jarige Mirthe extra hard aan

Het overlijden van de 15-jarige Mirthe is in haar woonplaats Neer hard aangekomen. Tijdens de Dorpsfeesten afgelopen weekend werd stilgestaan bij haar dood. Maandagavond om zeven uur wordt in de Sint-Martinuskerk een avondwake gehouden. De school waarop het meisje zat organiseert op binnenkort een bijeenkomst voor haar klasgenoten. Het meisje wordt in besloten kring gecremeerd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen