Michael Theuns nieuwe fractievoorzitter CDA Beek

Print
Michael Theuns nieuwe fractievoorzitter CDA Beek

Michael Theuns. Afbeelding: CDA Beek

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

De 25-jarige Michael Theuns wordt per 1 augustus de nieuwe fractievoorzitter van het CDA Beek. Hij volgt Rob Schwillens op die wel aanblijft als gemeenteraadslid.

Dat heeft de fractie afgelopen donderdag unaniem besloten tijdens de fractievergadering. Het is niet de eerste keer dat Schwillens het stokje overdraagt aan de jongere generatie. Eerder deed hij dat ook in 2013 ten gunste van Ralph Diederen. Toen Diederen na de verkiezingen van 2018 wethouder werd, nam Schwillens het roer in de fractie weer terug over. Net als toen is de intentie nu om het fractievoorzitterschap door te geven aan een nieuwe generatie.

Theuns is werkzaam als bestuursadviseur van gedeputeerde Hubert Mackus bij de Provincie Limburg. „Ik ben Rob dankbaar dat ik anderhalf jaar bij hem heb mogen afkijken en ben natuurlijk nog lang niet uitgeleerd. Daarom ben ik ook blij dat Rob gewoon blijft binnen de fractie. Maar bovenal ben ik blij dat er in de partij ruimte en vertrouwen wordt gegeven aan een nieuwe generatie, waaronder mezelf. Nu is het zaak om dat vertrouwen ook waar te gaan maken.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →