Bewoners Canadees dorp moeten binnen blijven tijdens klopjacht op van moord verdachte tieners

Print
Bewoners Canadees dorp moeten binnen blijven tijdens klopjacht op van moord verdachte tieners

Kam Mcleod. Afbeelding: AFP

Het Canadese leger en de politie zoeken nog steeds met man en macht naar de twee tieners die verdacht worden van drie gruwelijke moorden in het westen van het land. De zoekactie concentreert zich nu op de provincie Manitoba in het centrum van Canada, zo meldt de Canadese federale politie.

De politie stuurde zondagavond lokale tijd ettelijke agenten naar het dorpje York Landing in de zoektocht naar de 19-jarige Kam McLeod en de 18-jarige Bryer Schmegelsky. De tieners zouden volgens een tip gezien zijn in de omgeving van het gehucht met ongeveer 450 inwoners.

De politie kamt het plaatsje uit met drones, helikopters en speurhonden. De autoriteiten benadrukken dat de moordverdachten nog niet zijn opgepakt. Inwoners worden opgeroepen binnen te blijven en deuren en ramen gesloten te houden. ,,De veiligheid van de bevolking is onze hoogste prioriteit”, klinkt het op Twitter.

De tieners, van 19 en 18 jaar oud, zijn sinds vorige week vermist en worden verdacht van drie moorden. De lichamen van de Australische toerist Lucas Fowler (24) en zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese (23) werden op 15 juli aangetroffen op ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Liard Hot Springs, een populaire toeristische bestemming. Volgens de politie werd het koppel doodgeschoten.

Vier dagen later werd een uitgebrande pick-uptruck van de tieners ontdekt in Dease Lake, ongeveer 470 kilometer ten zuidwesten van Liard Hot Springs. Toen de politie ter plaatse kwam, trof ze ook het lichaam aan van Leonard Dyck, een man van middelbare leeftijd uit Vancouver. In eerste instantie werd gedacht dat de jongens ook iets overkomen was. Maar de politie kreeg later voldoende bewijsmateriaal in handen om aan te nemen dat McLeod en Schmegelsky de moorden hebben gepleegd.