Zeg het maar… Rick Vechel

Print
Zeg het maar… Rick Vechel

Rick Vechel. Afbeelding: Joey

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren -

Rick Vechel (30) is een spelletjesfreak. Hij houdt deze zomer verschillende bordspelavonden, maar zet de spellen ook in om kinderen verder te helpen in hun ontwikkeling en leesplezier.

Wanneer is jouw liefde voor spelletjes begonnen?

„Sinds de lagere school toen ik regelmatig achter de Nintendo te vinden was. Daarna heb ik allerlei spellen gespeeld, waaronder Dungeons & Dragons.”

Kun je wel tegen je verlies?

„Zelf was ik nooit zo goed in de spelletje moet ik eerlijk toegeven, dus ik kan goed tegen mijn verlies.”

Iedere donderdag speel je tussen 16.00 en 21.00 uur bordspellen in Generation Coffee. Hoe gaat dat in zijn werk?

„Ik neem ongeveer vijftien spelletjes mee en iedereen die maar zin heeft kan aanschuiven. De aanwezigen beslissen welke spellen er gespeeld worden. Vorige week was het 38 graden en waren er toch acht personen.”

Je hebt ook een eigen versie van een spel ontwikkelt. Spelen jullie die ook?

„Nee dat spel is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Vroeger had ik nooit zin om te lezen, maar ik kwam erachter dat als je dingen leuk vindt, je er makkelijker voor inzet. Daarom heb ik een eigen versie gemaakt van Dungeons & Dragons.”

En dat speel je met de kinderen?

„Klopt. Het spel kent vele werelden. In die wereld krijgen kinderen een hoofdrol en maken ze hun eigen verhaal. Op die manier bevordert het hun verbeeldingswereld, leren ze probleemoplossend en creatief te denken. Op dit moment houd ik deze spelsessies bij zes Leeswinkels en bibliotheken van De Domijnen en in de Bibliotheek Kerkrade.”

Je hebt dus van je hobby je werk gemaakt?

„Ik werk drie dagen in de week als Cultuurcoach voor Stichting Menswel in de gemeente Echt-Susteren en daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf Vechel Fantasy. Donderdag 1 augustus speel ik voorafgaand aan de bordspelavond tussen 13.00 en 15.00 uur met kinderen op dezelfde locatie.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →