Veerhuis Aijen: ‘verlies-verlies-verlies’ in plaats van ‘win-win-win’

Print
Veerhuis Aijen: ‘verlies-verlies-verlies’ in plaats van ‘win-win-win’

Een gemeenschapshuis zou een aanwinst zijn geweest voor Aijen. Afbeelding: Dierk Hendriks

Aijen -

Het was een mooi plan om van het Veerhuis in Aijen gemeenschapshuis te maken. Het besluit van de gemeente om mee te werken, kwam echter te laat.

„Het was een goed idee, voor ons, voor de gemeente en voor het dorp. Drie keer win-win-win”, zegt Patrick Tabak over zijn plan van het Veerhuis een gemeenschapshuis te maken en een deel te verbouwen tot woning voor hemzelf.

Haken en ogen

In plaats van ‘win-win-win’ werd het echter ‘verlies-verlies-verlies’. Tabak wil niet meer. „We waren er al een tijdje mee bezig, maar gaandeweg kreeg het plan zoveel haken en ogen dat het heel complex werd”, zegt hij. Uiterlijk 1 juli had Tabak van de gemeente Bergen toestemming willen hebben voor zijn plan. Want na die datum zou het voor hem als initiatiefnemer allemaal wat lastiger worden, vertelt Tabak.

Toestemming

Die toestemming van de gemeente kwam er niet voor 1 juli, reden voor Tabak om de stekker uit het project te trekken en dat enkele dagen later in een e-mail mede te delen aan de ambtenaar met wie hij veel contact had. Omdat hij wist dat de ambtenaar met vakantie was, stuurde hij voor de zekerheid het mailtje in kopie naar een andere ambtenaar.

Onwetend

Met dat kopiemailtje is echter nooit wat gedaan, bevestigt een woordvoerster van de gemeente. De kopiemail is beoordeeld als een bericht waarmee niets hoeft te worden gedaan. Met als gevolg dat het college van burgemeester en wethouders op 16 juli onwetend van het bestaan van de mail besloot om (onder voorwaarden) medewerking te verlenen aan een plan dat was ingetrokken.

Tijdsdruk

Volgens de woordvoerster was bekend dat er tijdsdruk was en hebben ambtenaren zo snel mogelijk een besluit voorbereid. Het ging echter om een ingewikkeld besluit waarvoor eerst het nodige op een rijtje moest worden gezet. „Het was niet zomaar een kapvergunning”, aldus de woordvoerster. Volgens haar zijn door de gemeente alle wettelijke termijnen nageleefd. „Maar het is heel vervelend gelopen.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →