Parkstad Culinair strikt Victor Garvey, voormalige kok van toprestaurants El Bulli en Noma

Print
Parkstad Culinair strikt Victor Garvey, voormalige kok van toprestaurants El Bulli en Noma

Victor Garvey (rechts) begon zijn loopbaan bij El Bulli aan de Catelaanse kust en drijft nu eigen restaurants in Londen. Afbeelding: PARKSTAD CULINAIR

HEERLEN / Hoensbroek -

Victor Garvey komt met een team naar Parkstad Culinair. De topkok is opgeleid bij het voormalige Spaanse sterrenrestaurant El Bulli en met Michelinsterren beloond in Californië.

Nu sterkok Servais Tielman Beluga in Maastricht heeft overgenomen, besloot de door Cogens advocaten gesponsorde stand het de komende Parkstad Culinair over een andere boeg te gooien. Uit Londen wordt een team onder leiding van de gerenommeerde internationale kok Victor Garvey ingevlogen. Daarin staat de Catalaanse keuken centraal.

Michelinsterren

Victor Garvey groeide op in Barcelona als zoon van een Spaanse moeder en een Amerikaanse vader. Hij werd opgeleid bij El Bulli van Ferran Adrià, dat enkele jaren te boek stond als ’s werelds beste restaurant. Later werkte hij als chef de partie bij Noma in Kopenhagen, dat eveneens enkele jaren als ’s werelds beste eetgelegenheid te boek stond.

Garvey kreeg zelf één en twee Michelinsterren toen hij de scepter zwaaide in restaurants in Venice en Las Vegas. De laatste jaren werkt de topkok in Londen, waar hij naam maakte met zijn eigen tapasrestaurant Rambla (plaats 77 in de ranglijst van 100 beste restaurants in Engeland).

Groepsarrangement

Bemiddeling van vriend Michel Jacobs, die als floormanager van de stand Cogens@Catalan optreedt, maakte zijn komst mogelijk. De Catalaanse keuken en de touch van El Bulli staan centraal, belooft Garvey. Hoewel je nog steeds losse amuses kunt proeven, wordt primair ingezet op groepsarrangementen van minimaal zes personen.

Jacobs: „Je kunt met drie echtparen afspreken. Dan krijg je zes gangen, vergezeld van passende wijnen, geserveerd. Eten wordt dan beleven. Let wel: tegen een prijs die niet uit de toon valt op Parkstad Culinair. We doen dit niet om eraan te verdienen.”

Regio-overstijgend

Mark Meijer, organisator van Parkstad Culinair, is blij met Victor Garvey. „Het is mooi dat zo’n stand investeert in wat je een culinaire wandeling zou kunnen noemen. Dit is regio-overstijgend.”

Parkstad Culinair, dat van 5 tot en met 8 september in Heerlen wordt gehouden, biedt verder voor een ieder wat wils met stands van Smaak en Vermaak (houtskooloven uit Barcelona), Rudy’s (hamburgers), Les (fusion), Eetlokaal Zaartje, Bienvenue, Kasteel Hoogenweerth/Quadakkers, Beerkompanie, Chi Kookt (Italiaans/Japans) en de nieuwe Heerlense zaak Live Piano’s (die binnenkort opent in het oude pand van Naar Huis aan het Pancratiusplein).

Meijer: „Chi verzorgt ook workshops. Zondagmiddag leert ze kinderen sushi maken. Verder geeft ze in samenwerking met La Fève uit Maastricht een chocoladecursus.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →