Banken

Amerikaanse hacker steelt persoonsgegevens van miljoenen klanten

Print
Amerikaanse hacker steelt persoonsgegevens van miljoenen klanten

Afbeelding: Getty Images

De Amerikaanse inlichtingendienst FBI heeft een vrouw uit de Amerikaanse stad Seattle gearresteerd die ervan verdacht wordt de persoonsgegevens van 100 miljoen Amerikaanse en 6 miljoen Canadese klanten te hebben gestolen van het Amerikaanse bedrijf Capital One. Dat is een bankbedrijf dat gespecialiseerd is in leningen, creditcards en spaarproducten.

De elektronische inbraken zijn tussen 12 maart en 17 juli gepleegd. De verdachte werd maandag gearresteerd. Capital One heeft gezegd dat de hacker geen creditcardgegevens heeft bemachtigd. Wel zijn 140.000 BSN-nummers van klanten en 80.000 bankrekeningnummers ingezien.

Capital One-baas Richard Fairbank heeft namens het bedrijf excuses aangeboden aan de klanten voor de inbraak. De verdachte kan een maximum-celstraf van vijf jaar en een geldboete van een kwart miljoen dollar krijgen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen