Mountainbiker Milan Vader écht sprakeloos na EK-brons

Print
Mountainbiker Milan Vader écht sprakeloos na EK-brons

Milan Vader, hier tijdens een clinic in 2018, verraste afgelopen weekeinde met brons op het EK mountainbike. Afbeelding: Johannes Timmermans

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Milan Vader is na zijn verrassende derde plek op het EK mountainbike (afgelopen zondag) zo goed als zeker van plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokio. „Hier heb ik zes jaar alles voor gedaan en gelaten.”

Ruim een dag na zijn verrassende bronzen plak op het Europees kampioenschap in Tsjechië is Milan Vader nog niet helemaal terug op aarde. „Ik zeg wel vaker dat ik iets ongelooflijk vind en dat ik sprakeloos ben, maar nu is dat écht zo”, aldus de geboren Zeeuw die sinds 2013 in Sittard woont.

Bovendien is hij nu nagenoeg zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar. „Nederland heeft op dit moment twee tickets, één voor Mathieu van der Poel en één voor mij. De enige voorwaarde is dat ons land volgend jaar mei zevende of beter staat op de wereldranglijst. We staan nu zesde, dus dat moet geen probleem zijn.”

Perfecte locatie

Zes jaar geleden verruilde Vader op zeventienjarige leeftijd Middelburg voor Watersley. Daar woonde hij in een KNWU-talentenhuis, dat inmiddels is opgeheven. „Ik ben er blijven wonen omdat deze locatie perfect is voor een mountainbiker. Zo jong verhuizen naar Sittard was niet altijd makkelijk, maar nu ik me heb geplaatst voor de Spelen was het dat allemaal waard. Hier heb ik zes jaar alles voor gedaan en gelaten.”

Hoogtestage

Vader rijdt komende week de wereldbeker in Val di Sole en keert pas half september weer voor langere tijd terug in Nederland. „Ik ga onder meer op hoogtestage in Livigno ter voorbereiding op het WK in Canada begin september.” Die hoogtestage financiert hij zelf. „Ik zie dat als een langetermijninvestering die zich hopelijk uitbetaalt met mooie resultaten.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen