Aanleg fietspaden in RivierPark Maasvallei gaat nieuwe fase in

Print
Aanleg fietspaden in RivierPark Maasvallei gaat nieuwe fase in

De ontgrinding van de grensmaas bij Grevenbicht en Schipperskerk in augustus 2018. Afbeelding: Ermindo Armino

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Elsloo / Grevenbicht / Meers / Berg / Urmond / Obbicht / Papenhoven / Maastricht / Itteren -

Het project Grensmaas levert niet alleen hoogwaterbescherming en natuurontwikkeling, maar ook bijna 22 kilometer aan nieuwe fietspaden in het RivierPark Maasvallei op. De aanleg van die fietspaden gaat na de vakantieperiode een nieuwe fase in. Over de aanleg van die fietspaden in de regio Meers wordt op woensdag 14 augustus van 19.00 tot 20.00 uur een inloopuurtje gehouden in café De Witte Borstel.

Van de fietspaden binnen het project is inmiddels veertien kilometer aangelegd in onder meer Roosteren, Visserweert, Grevenbicht en Nattenhoven. Na de vakantieperiode krijgen ook Meers, Bosscherveld en Geulle aan de Maas geasfalteerde fietspaden die recreanten langs de nieuwe Grensmaasnatuur voeren en de verbinding leggen met het RivierPark Maasvallei aan de Vlaamse Maasoever. In Bosscherveld loopt het fietspad vanaf de Stuwweg tot aan de stuw. Het traject van het nieuwe fietspad in Meers leidt vanaf de achterzijde van café de Witte Börstel tot aan de Weerterhof.

Geulle aan de Maas

In Geulle aan de Maas wordt het fietspad aangelegd langs de voormalige dekgrondberging, waar nu de nieuwe natuur ontluikt. Het fietspad leidt van Geulle tot aan Elsloo en sluit daar aan op fietspaden die het Consortium eerder heeft aangelegd. Maasband en Urmond moeten nog enkele jaren wachten op hun fietspaden. Die dorpen zijn aan de beurt als het Consortium klaar is met het werk op deze locaties. Volgens de planning is dat in 2024.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen