Archeologisch bezoekerscentrum in Hartelstein wordt uitgebreid

Print
Archeologisch bezoekerscentrum in Hartelstein wordt uitgebreid

Kasteelhoeve Hartelstein. Afbeelding: DDL

Itteren / Geulle -

Het archeologisch bezoekerscentrum van Kasteelhoeve Hartelstein wordt uitgebreid. Een deel van de eerste etage wordt ingericht met vitrines met een selectie van archeologische vondsten bij de nieuwe entree van het bezoekerscentrum. Dat meldt Consortium Grensmaas in de nieuwsbrief.

Hartelstein biedt nu al beperkte expositieruimte voor een van de skeletten van het paardengraf van Borgharen, foto’s van het project Grensmaas en een klein aantal overige archeologische vondsten.

Die ruimte wordt meer dan verdubbeld. In de aanloop naar- en tijdens de uitvoering van het project Grensmaas zijn meer dan 10.000 vondsten vanaf de prehistorie tot aan de nieuwe tijd geregistreerd. Een selectie van die vondsten is in het bezoekerscentrum te bekijken. Het is de bedoeling dat Hartelstein uitgroeit tot de recreatieve uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten in het zuidelijk deel van het RivierPark Maasvallei. Met de vestiging van een archeologisch bezoekerscentrum neemt de aantrekkingskracht van Hartelstein verder toe, zo is de verwachting. Inmiddels wordt er al over gedacht om het toekomstige bezoekerscentrum ook te koppelen aan historische wandeltochten naar bijvoorbeeld het monument van het paardengraf in Borgharen en andere archeologische vindplaatsen.