Op historische excursie naar Leuven

Print
Op historische excursie naar Leuven

Speciale tegels van de gerestaureerde huizen in Leuven herinneren aan de verwoesting van 1914. Afbeelding: Leon Moonen

Horn / Roermond / Linne / Echt -

Historisch Reisgenootschap Cliotravel gaat op dinsdag 20 augustus op excursie naar Leuven in België, de oudste universiteitsstad van de Nederlanden. Belangstellenden kunnen opstappen in Horn, Roermond, Linne en Echt.

Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in 1914 werd de stad in brand gestoken door Duitse troepen als weerwoord op vermeende geweerschoten van francs-tireurs. De universiteitsbibliotheek ging hierbij in vlammen op. Dit zorgde voor veel verontwaardiging in de Angelsaksische landen. Engeland moest het continent redden van de Hunnen. Tijdens de excursie is er ook aandacht voor de Middeleeuwse schoonheid van de stad met het gotische stadhuis, het Begijnhof en het schilderij ‘Het laatste avondmaal’ van Dirk Bouts. Wie mee wil reizen kan voor meer informatie en opgave terecht op https://www.cliotravel.nl/ of bel 06-19675394.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen