Ondernemer

Ondernemer in Parkstad Math L’Ortye overleden

Print
Ondernemer in Parkstad Math L’Ortye overleden

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Hoensbroek -

De 66-jarige ondernemer Math L’Ortye uit Amstenrade is maandag onverwacht overleden. Hij was zeer actief in ondernemerskringen in Parkstad en in het Hoensbroekse verenigingsleven.

Math L’Ortye was 32 jaar het financiële brein van de holding L’Ortye BV, een groot bedrijf dat hij samen met zijn vader en broers leidde. Hij werkte er van 1972 tot 2005. Het bedrijf wordt nu geleid door de derde generatie.

Math kon na de verkoop van zijn belang in de holding niet stilzitten en ging zich inzetten voor ondernemersnetwerken, een beter vestigingsklimaat en schone en veilige bedrijventerreinen in de regio.

Hij was de grondlegger van BTM Parkstad Limburg, een organisatie die alle 37 bedrijventerreinen met 28.000 werknemers in de stadsregio beheert. Ondernemers in de regio roemen zijn toewijding, geduld, zakelijk inzicht en grote wijsheid. Hij speelde belangrijke rollen in ondernemersverenigingen, zoals ON12 en Business in Brunssum.

Math L’Ortye was ook een graag geziene gast in het verenigingsleven. Hij zat bij de Lions en was 25 jaar lid van het optochtcomité en vicevoorzitter van het Comité Carnavalsviering Hoensbroek, CCH.