Rode cijfers

Zware tijden voor autofabrikant Aston Martin

Print
Zware tijden voor autofabrikant Aston Martin

Afbeelding: ANP

De Britse fabrikant van luxe auto’s Aston Martin is in de eerste helft van dit jaar in de rode cijfers gedoken.

Het bedrijf kampt met een tegenvallende vraag en zag zich vorige week al genoodzaakt zijn verkoopdoelstellingen voor heel 2019 flink te verlagen.

Aston Martin boekte in het eerste halfjaar een verlies voor belastingen van bijna 79 miljoen pond (86 miljoen euro) Een jaar eerder werd nog een winst van 21 miljoen pond in de boeken gezet. De omzet viel met 4 procent terug naar 407 miljoen pond.

Het aantal verkochte wagens nam wel toe. Aston Martin bracht in de eerste jaarhelft 2442 bolides aan de man, 6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar de vraag naar de allerduurste modellen stond juist onder druk, mede als gevolg van onzekere economische omstandigheden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen