Kroetwis maken in Museum De Locht

Print
Kroetwis maken in Museum De Locht

Afbeelding: Museum De Locht

Melderslo -

Bij Museum de Locht kan zondag 11 augustus een Kroetwis worden gemaakt. Met deze activiteit houdt het openluchtmuseum een oude katholieke traditie in ere. Zowel volwassenen als kinderen zijn welkom.

De kroetwis - een bundel van zeven kruiden en gewassen - zou bescherming bieden tegen allerlei kwaaltjes en ongelukken. Traditiegetrouw wordt dit boeket rond Maria Hemelvaart gemaakt.

Als gebruikelijk kunnen bezoekers ook kennis maken met de werking van de veilingklok. Ook de smeden zijn aan het werk. De Ravenvennerkapel zorgt voor de muzikale omlijsting.

In de zomervakantie heeft het museum op weekdagen dagelijks een leuke kinderactiviteit op het programma staan. Kijk hier voor meer informatie. Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De bijzondere activiteiten beginnen om 11.00 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen