Zomercarnaval in Beegden

Print
Zomercarnaval in Beegden

Het bestuur van de Stichting Kindervakantiewerk Beegden is bij de mascotte ‘Quibus’ al druk in de weer met de voorbereidingen voor de 54ste KVW-week.

Beegden -

Nog even van de vakantie genieten voordat op 18 augustus de schooldeuren weer open zwaaien. Al vele jaren wordt in Midden-Limburg die laatste week van de schoolvakantie ingevuld door het Kindervakantiewerk. Komende maandag gaat in ‘De Tes’ in Beegden al voor de 54ste keer de Kindervakantieweek van start.

Na zes weken vakantie is deze kindervakantieweek voor veel kinderen het toefje op de vakantietaart. Bij zo’n lange schoolvakantie ligt vooral bij jonge kinderen de verveling al snel op de loer. Zo’n hele week lang buiten, samen met andere kinderen en onder begeleiding van volwassenen en jongvolwassenen is dan een verademing voor de kinderen, maar zeker ook voor hun ouders. Zeven dagen op rij worden de kinderen beziggehouden met van allerlei spannende spelletjes en hebben de ouders er geen omkijken naar. Het kindervakantiewerk is midden jaren zestig opgekomen toen de schoolvakanties langer gingen duren en vakantiereizen nog geen gemeengoed waren.

Je kunt je afvragen of zo’n kindervakantieweek in een wereld van gamen en Play-stations nog van deze tijd is. Frank Delissen, bestuurslid van de Stichting Kindervakantiewerk Beegden veegt die vraag resoluut van tafel. “Juist nu meer dan ooit”, reageert hij stellig. “Gezien het aantal aanmeldingen mogen we concluderen dat nagenoeg alle kinderen van de basisschool in Beegden meedoen. Dan mag je toch aannemen dat de KVW-week nog steeds in een behoefte voorziet. Je merkt het ook aan de jeugd en zeker ook aan de ouders dat ze er naar uitkijken. Ouders stemmen er zelfs hun vakantie op af zodat hun kinderen ook mee kunnen doen.”

Overigens is de KVW-week in Beegden niet meer uitsluitend voor de Beegder jeugd. “Ook kinderen uit andere plaatsen mogen zich aanmelden en die hoeven niet perse uit de gemeente Maasgouw te komen”, geeft Frank aan. “We hebben al verschillende aanmeldingen uit Heel en Horn en zelfs uit Reuver. We hebben zelfs een deelnemer uit Brabant”, glundert Frank. “Vorig jaar was deze jongen op vakantie bij zijn opa en oma in Beegden. Hij vond het toen zo leuk dat hij zich voor dit jaar weer heeft aangemeld.”

Het thema van de Beegdense Kindervakantieweek is dit jaar ‘Zomercarnaval’. “In een drietal blogs op de website van KVW Beegden is al een tipje van de sluier opgelicht van wat de kinderen volgende week te wachten staat”, legt Frank uit. “Meisje Djamara en Larzo Knol zijn de centrale figuren in deze KVW-week. Kort samengevat komt het verhaal erop neer dat Meisje Djamara en Larzo Knol op de ‘Tes-Islands’ in de Stille Oceaan zijn aangeland. Na allerlei avonturen op dit tropisch eiland ontdekken ze dat je de zomer prima kunt combineren met carnaval. Een prachtig thema voor de KVW-week in Beegden vinden Meisje Djamara en Larzo Knol. En dus vieren we met z’n allen volgende week zomercarnaval in Beegden”, lacht Frank. “Het is een leuk thema waar iedereen zijn fantasie op kan botvieren.”

De KVW-tent staat ook komende week weer in ‘De Tes’, op het einde van de Bosstraat aan de rand van de Beegderheide. “De ouders krijgen vooraf per mail het volledige programma zodat ze van dag tot dag weten waar hun kinderen mee bezig zijn. Op de vrijdagavond vanaf 19.00 uur is de slotavond in de Tes. Iedereen is dan van harte uitgenodigd om te luisteren naar hoe de kinderen hun week hebben beleefd”, besluit Frank.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen