Gastvertoning in Lumière van Cocaine Prison

Print
Gastvertoning in Lumière van Cocaine Prison

Afbeelding: Cocaine Prison

Maastricht / Itteren -

Het Boliviaanse mensenrechtenfilmfestival Bajo Nuestra Piel presenteert op maandag 5 augustus een gastvertoning van de controversiële documentaire Cocaine Prison in Lumière Cinema.

In de documentaire onthullen jongens uit de cocaïne industrie vanuit Bolivia’s overbevolkte San Sebastian gevangenis de hypocrisie van de drugseconomie in Bolivia. Na de vertoning spreekt de Maastrichtse festivalorganisator, Simon Bongers, over de documentaire, de situatie in Bolivia en zijn filmfestival. De beelden die de hoofdpersonen zelf maakten, met door de filmmaker naar binnen gesmokkelde camera’s, zijn behoorlijk indringend.

Filmfestival Bajo Nuestra Piel

Filmfestival Bajo Nuestra Piel raakt aan Bolivia’s meest urgente en actuele mensenrechtenkwesties, zoals huiselijk geweld, rechten van inheemse volkeren, toegang tot gezondheidszorg en mensenhandel. Door overal in het land publiek te bereiken met arthouse films, hoopt het festival bij te dragen aan een maatschappij met meer respect voor diversiteit en identiteit. Het programma op maandag 5 augustus start om 19.30 uur met een introductie. De entree bedraagt 5 euro. Meer informatie en tickets via de website www.lumiere.nl