‘Arbeidsmigranten op terrein Trappistenklooster Tegelen na verkoop’

Print
‘Arbeidsmigranten op terrein Trappistenklooster Tegelen na verkoop’

Emmaus Feniks hoopt de verkoop van het voormalige klooster op de Ulingsheide in Tegelen dit najaar af te ronden. Afbeelding: Stefan Koopmans

Tegelen -

Woongemeenschap Emmaus Feniks gaat het voormalige Trappistenklooster in Tegelen verkopen. Bedoeling is dat er daarna snel arbeidsmigranten op het terrein komen wonen. Ook wordt er gedacht aan vormen van zorg aan ouderen.

Bestuursvoorzitter Marieke Kruit van Emmaus Feniks laat weten dat er een beoogd koper voor het klooster is. Ze hoopt de verkoop van het in 1884 gestichte klooster op de Ulingsheide dit najaar af te ronden. Volgens haar wil de koper een terrein van vijf hectare binnen de muren van het klooster inrichten als woonlocatie voor arbeidsmigranten.

Aanvraag

De gemeente Venlo bevestigt dat er met een projectontwikkelaar over deze voorziening gesproken wordt. Volgens de gemeente is er nog geen concrete aanvraag ingediend. Kruit gaat niet in op het gewenste aantal arbeidsmigranten. Volgens haar is dit nog onderwerp van gesprek met de gemeente.

Lees ook: Voormalig klooster is te groot en te duur voor Emmaus Feniks

Schulden

Kruit wil de naam van de beoogd koper niet noemen zolang de verkoop nog niet is afgerond. Volgens haar is de verkoop van het klooster nodig om woongemeenschap Emmaus Feniks te laten blijven bestaan. Een groot deel van de opbrengst gaat Emmaus Feniks volgens Kruit gebruiken om schulden af te lossen.

Kansen

De bestuursvoorzitter heeft bedongen dat de woongemeenschap, die een plek biedt aan mensen die in de problemen zijn geraakt, na de verkoop huurder wordt. Ook blijven de kringloopwinkel en een stuk groentetuin behouden. Daarnaast wordt er straks meer plaats geboden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De beoogde huisvesting van arbeidsmigranten biedt volgens Kruit voor die laatste groep veel kansen. Zo komt er werkgelegenheid in het onderhoud en beheer, de winkel en een eetgelegenheid.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee