Familie drenkeling Meerssen wil zijn spullen terug

Print
Familie drenkeling Meerssen wil zijn spullen terug

Hulpverleners bij het zwembad in Meerssen Afbeelding: Track ‘88

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

De familie van de 25-jarige verdronken Rothemer wil zijn spullen terug, die een onbekende heeft meegenomen uit het zwembad in Meerssen.

Op Facebook doet de tweelingbroer van het slachtoffer een emotionele oproep aan degene die de spullen van de Rothemer bedoeld of onbedoeld heeft meegenomen. „We hebben het al zwaar genoeg. Deze tas is niet van jou en als deze situatie jou zou overkomen, had je denk ik ook gewild dat je nabestaanden de laatste spulletjes weer terug in handen zouden krijgen.”

Tips

Het gaat om een zwarte rugtas die de man bij zich had op de dag van zijn overlijden. Er zijn bij het zwembad zelfs geen slippers en handdoek gevonden. „In deze tas zaten de spullen die hij voor de laatste keer heeft vastgepakt en die dus heel erg veel voor ons betekenen. Tot op vandaag is deze tas met zijn spullen nog altijd niet teruggevonden. Gouden tips zijn altijd welkom”, schrijft de broer.

Zijn broer is vorige week woensdag rond 18.30 uur op de bodem van het zwembad in Meerssen gevonden door mensen van sportschool Ten. Toen hij is opgedoken, is hij naar het ziekenhuis in Maastricht vervoerd. Daar is hij overleden. De politie maakte maandag bekend dat de man onwel is geworden in het zwembad en dat van een misdrijf geen sprake is.

De familie blijft echter met vragen zitten wat er precies is gebeurd, hoe hun dierbare onwel zou zijn geworden en wie er precies bij hem was. „De tijdlijn is nog één groot mysterie. Ook de verklaringen spreken elkaar tegen. Daarom zijn onderzoeken nog volop gaande”, schrijft de tweelingbroer. De politie zegt dat haar onderzoek is beëindigd omdat een misdrijf wordt uitgesloten. Wel wordt nog onderzocht wat er met de persoonlijke spullen van het slachtoffer is gebeurd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen