Rick Meuwissen winnaar Tourspel na spannende nek-aan-nek race

Print
Rick Meuwissen winnaar Tourspel na spannende nek-aan-nek race

Rick Meuwissen (29) uit Sint Joost mag zich de winnaar van het Tourspel van De Limburger van 2019 noemen. Na een nek-aan-nek race met Bill Frenken, pakte de jonge deelnemer toch de overwinning. ,,Ik vind het echt wel heel erg sjiek.”

Hij moest van te voren even aangespoord worden door zijn vrienden om mee te doen aan het Tourspel, dus zijn lijsten vulde hij een beetje last-minute in. ,,Na de tijdrit stond ik in de top drie en ben ik het in de laatste week steeds meer gaan volgen. Mijn vrienden volgden mij ook en ik kreeg ook regelmatig een appje met ‘goed bezig’.”

Meuwissen zag dat hij op concurrent Bill Frenken uit Ospel soms een paar punten uitliep om vervolgens weer dichterbij te komen. Hij had als klassementsrenners Thibaut Pinot en Geraint Thomas in zijn ploeg en ik had Rigoberto Urán er ook nog bij. Die heeft vooral op zaterdag nog bij mij voor punten gezorgd”, analyseert Meuwissen. Ook denkt hij dat het schrappen van de uitslag op vrijdag gunstig voor hem was. ,,Anders waren er misschien nog deelnemers over mij heen gegaan.”

De 29-jarige inwoner van Sint Joost is een echte wielerliefhebber. ,,Je moet altijd zorgen dat je verrassingen in je ploeg hebt.” Zichzelf een echte kenner noemen, vindt hij veel te ver gaan. ,,Dat is echt een te groot woord. Het is een mix van er verstand van hebben en geluk hebben.” Meuwissen klimt zelf ook graag op de fiets. Omdat in de winter ook te kunnen blijven doen gaat hij van zijn gewonnen geldbedrag waarschijnlijk een mountainbike kopen. ,,Dan zijn 500 euro mooi meegenomen.”

Peter van Kempen behaalde de rode lantaarn als nummer laatst in het klassement. Het lukte geen enkele deelnemer om nul punten te halen. Van Kempen pakte er eentje en nog wel in de openingsetappe door Armund Jansen van Jumbo-Visma. ,,Toen dacht ik wel even dat zou gelijk wel eens over kunnen zijn. Gelukkig bleef het daarbij. Ik heb gekeken naar pure knechten voor het vlakke die vrijwel niet in ontsnappingen kunnen meezitten ook als hun kopman zou uitvallen. Klimmers moet je eigenlijk niet kiezen. Zo heb ik het een beetje gedaan.”