Dorpsvervoer Peel en Maas gaat werken met buddy’s

Print
Dorpsvervoer Peel en Maas gaat werken met buddy’s

De busjes rijden binnen de hele gemeente Peel en Maas. Afbeelding: De Limburger

Grashoek -

Inwoners van Grashoek, Beringe en Koningslust die gebruik maken van het dorpsvervoer in deze drie kernen, kunnen voortaan ook een beroep doen op buddy’s. Het project start in Grashoek.

De stichting die het dorpsvervoer aanbiedt, is gestart met een buddyproject. Dit houdt in dat gebruikers ook een beroep kunnen doen op vrijwilligers die helpen bij het boodschappen doen of meegaan naar een afspraak met de huisarts. De busjes rijden binnen de hele gemeente Peel en Maas. Passagiers worden tegen een geringe vergoeding thuis opgehaald en desgewenst ook terug gebracht. De service is primair bedoeld voor inwoners van de drie kernen die niet mobiel of slecht ter been zijn.

Omdat er een groeiende behoefte is aan meer dan alleen vervoer, is de organiserende stichting begonnen met het werven van vrijwilligers die extra begeleiding kunnen bieden. Bijkomend voordeel is dat de chauffeurs hierdoor voor meer ritten inzetbaar zijn.

Het project start met ingang van deze maand in Grashoek en wordt later dit jaar uitgebreid naar de twee andere dorpen waar de stichting Dorpsvervoer actief is. In alle kernen worden nog vrijwilligers gezocht.