Vermiste inwoner (74) Puth weer terecht

Print
Vermiste inwoner (74) Puth weer terecht
Puth -

Mart Bemelmans (74) uit Puth wordt vermist. De man is een bekend inwoner van het dorp.

UPDATE vrijdag:De man is weer terecht.

Bemelmans vertrok woensdagavond rond 18.30 uur op een damesfiets uit zijn woning zonder ID-bewijs of telefoon, meldt de politie op Facebook. Een bewoner laat weten dat hij de man mogelijk donderdag rond 11.30 uur nog heeft gezien bij kasteel Terborgh in Schinnen. Na de melding patrouilleert de politie in de omgeving. Het gaat volgens de politie om een ‘oudere man met zorg’.

Illegaal

Bemelmans kwam tien jaar geleden meermaals in het nieuws omdat de toenmalige gemeente Schinnen hem na 28 jaar dwong zijn illegaal gebouwde woning te verlaten en af te laten breken. Veel inwoners sprongen voor hem in de bres. De politiek reageerde verdeeld op de kwestie. Uiteindelijk bood makelaar Ger Ruijters hem een nieuwe woning aan, die Bemelmans noodgedwongen accepteerde.

Onzorgvuldig

Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) stelde dat de gemeente onzorgvuldig handelde. Illegale situaties werden wel gesignaleerd, maar daarna ‘opgeborgen’ mede omdat niemand daarover aan de bel trok.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen