Mike Teunissen in beeld voor WK, voor Tom Dumoulin wordt het ‘erg krap’

Print
Mike Teunissen in beeld voor WK, voor Tom Dumoulin wordt het ‘erg krap’

Foto uit de oude doos: Teunissen, Poels en Dumoulin tijdens de Limburgse wielerprijzen in 2010. Afbeelding: Marcel van Hoorn

Ysselsteyn / Maastricht -

Mike Teunissen is vanwege zijn sterke prestaties dit jaar in beeld voor een plekje bij de WK-selectie in Yorkshire volgende maand. Voor de geblesseerde Tom Dumoulin wordt het WK tijdrijden ‘erg krap’, zegt bondscoach Koos Moerenhout.

Teunissen heeft met zijn ritzege in de Tour de France, maar eigenlijk ook in de wedstrijden daarvoor al, laten zien dat hij veel progressie heeft gemaakt, stelt de bondscoach. ,,Ik kan nu nog geen toezeggingen doen, maar Mike is zeker in beeld bij mij.” Het zou Teunissens eerste deelname aan het WK op de weg bij de elite zijn.

Het parcours zou de renner uit Ysselsteyn moeten liggen. ,,De zwaardere hellingen liggen in de aanloop-lus en daar verwacht ik geen grote verschillen. Het vaste circuit is een slopend rondje: erg technisch en geen meter vlak”, aldus Moerenhout, die verder stelde dat ook Wout Poels nog kans maakt op een ticket. ,,Al is het duidelijk dat het parcours van vorig jaar in Oostenrijk hem beter lag.”

Voor Tom Dumoulin is het WK, met name de tijdrit, een van de schaarse mogelijkheden om nog iets te maken van zijn seizoen. Sinds zijn val in de Giro in mei kampt hij met een knieblessure. ,,Het lijkt erg krap te worden voor hem”, zegt Moerenhout. ,,Ik heb regelmatig contact met Tom over de voortgang. Hij moet eerst fit worden en zijn knie moet volledig belastbaar worden. Hopelijk is hij op tijd hersteld, maar dat is nu voor iedereen een vraagteken.” Een deadline heeft Moerenhout nog niet. ,,Maar het mag duidelijk zijn dat ik niet wacht tot twee weken voor het WK.”

De tijdrit wordt op 25 september verreden, de wegwedstrijd is vier dagen later.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen