Vermiste man (74) uit Puth weer terecht

Print
Vermiste man (74) uit Puth weer terecht

Afbeelding: ANP

Puth - De 74-jarige man uit Puth die sinds woensdagavond vermist werd, is weer terecht.

De politie meldt dat Mart Bemelmans afgelopen nacht is aangetroffen op een onbekende plek net over de Duitse grens. Hij is in goede gezondheid.

De man vertrok woensdagavond rond 18.30 uur op een damesfiets uit zijn woning zonder ID-bewijs of telefoon, meldde de politie donderdag op Facebook. Een bewoner liet weten dat hij de man mogelijk donderdag rond 11.30 uur nog had gezien bij kasteel Terborgh in Schinnen. Na de melding patrouilleerde de politie in de omgeving. Het ging volgens de politie om een ‘oudere man met zorg’.

Illegaal
Bemelmans kwam tien jaar geleden meermaals in het nieuws omdat de toenmalige gemeente Schinnen hem na 28 jaar dwong zijn illegaal gebouwde woning te verlaten en af te laten breken. Veel inwoners sprongen voor hem in de bres. De politiek reageerde verdeeld op de kwestie. Uiteindelijk bood makelaar Ger Ruijters hem een nieuwe woning aan, die Bemelmans noodgedwongen accepteerde.

Onzorgvuldig
Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) stelde dat de gemeente onzorgvuldig handelde. Illegale situaties werden wel gesignaleerd, maar daarna ‘opgeborgen’ mede omdat niemand daarover aan de bel trok.